Ζωγραφική & Hobby

To Λευκό στα Χρώματα Λαδιού

To Λευκό στα Χρώματα Λαδιού

Η σειρά χρωμάτων λαδιού της Royal Talens περιέχει 8 διαφορετικά λευκά. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή για το έργο τέχνης σας, οι διαφορετικές ιδιότητες και εφαρμογές αυτών των λευκών περιγράφονται παρακάτω.

Εκτός από τις χρωστικές που χρησιμοποιούνται, το συνδετικό εξασφαλίζει ορισμένες σημαντικές ιδιότητες. Το λινέλαιο έχει αποδειχθεί ανά τους αιώνες ότι έχει τον καλύτερο συνδυασμό ιδιοτήτων.

Καθώς το λινέλαιο εμφανίζει κάποιο κιτρίνισμα με την πάροδο του χρόνου, μερικές φορές αντικαθίσταται από έλαιο καρθάμου, ειδικά για τη λευκή βαφή.

Αυτό το λάδι κιτρινίζει λιγότερο, αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα: στεγνώνει πιο αργά. Ως εκ τούτου, το έλαιο καρθάκου δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε πάστα και για χαμηλότερες στρώσεις βαφής.

Το έλαιο κνήκου περιέχεται στα χρώματα Titanium white 105, Zinc white 104, Mixed white 103, Transparent white 119 και Pearl white 817.

Καθώς η εργασία με παχιά στρώματα λαδομπογιάς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, συνιστάται η ανάμειξη του χρώματος με πάστα ζωγραφικής (096). Αυτό αποτρέπει τυχόν τσαλακώματα του φιλμ βαφής και αυξάνει την αντοχή του.

TITANIUM WHITE (105, 118)
Το λευκό τιτανίου είναι ένα αδιαφανές, ζεστό (κιτρινωπό) λευκό. Διατίθεται με βάση το καρθαμέλαιο (105) στην επάνω στρώση και το λινέλαιο (118) στις κάτω στρώσεις. Το λευκό τιτανίου συνιστάται εάν απαιτούνται αδιαφανή ανάμεικτα χρώματα.

ZINC WHITE (104, 117)
Είναι ένα ημι-αδιαφανές, ψυχρό (μπλε) λευκό. Διατίθεται με βάση το καρθαμέλαιο (104) στην επάνω στρώση και το λινέλαιο (117) στις κάτω στρώσεις. Το λευκό ψευδάργυρο συνιστάται συχνά ως το καλύτερο λευκό για να κάνετε τα χρώματα πιο ανοιχτά. Λόγω της χαμηλότερης καλυπτικής του δύναμης, το λευκό ψευδάργυρο κάνει τα χρώματα πιο ανοιχτά χωρίς να εξασθενεί η ένταση του χρώματος.

MIXED WHITE (103)
Το mixed white είναι ένα ουδέτερο λευκό με βάση το έλαιο καρθάμου. Το μείγμα λευκού περιέχει λευκές χρωστικές ψευδάργυρου και λευκές χρωστικές τιτανίου συνδυασμένες σε ιδανική αναλογία.

TRANSPARANT WHITE (119)
Το Transparent white είναι ένα διάφανο, δροσερό (γαλαζωπό) λευκό με βάση το έλαιο καρθάμου. Ιδανικό για την κατασκευή λευκών υαλοπινάκων και μιγμάτων με διαφανή χρώματα.

PEARL WHITE (817)
Το Pearl white είναι ένα διάφανο λευκό με αποτέλεσμα μητέρας μαργαριταριού με βάση το έλαιο καρθάμου. Το αποτέλεσμα της μητέρας του μαργαριταριού φαίνεται καλύτερα σε πιο σκούρα εδάφη. Για να προσθέσετε χρώμα στο Mother of Pearl και για να διατηρήσετε το Mother of Pearl εφέ, προσθέστε μόνο μια μικρή ποσότητα διαφανούς χρώματος.

Για περισσότερα είδη ζωγραφικής, περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα artantoniadis.gr ή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βοηθήσουμε σε κάθε σας απορία.