Ζωγραφική & Hobby

Όσα χρειάζεται ο ζωγράφος που κρύβετε μέσα σας

Θυμάστε τα διάφορα είδη ζωγραφικής με τα οποία παίζατε στο σχολείο και εξερευνούσατε τις καλλιτεχνικές σας τάσεις; Ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής τυπωμένα με σχέδια ή χωρίς. Και αργότερα, πινέλα, νερομπογιές, παλέτες. Πιθανά κάποια από τα δημιουργήματά σας να πήραν και μια θέση στον τοίχο του παιδικού σας δωματίου.

Μεγαλώνοντας, η πρώτη σας επαφή με την ζωγραφική μπορεί να πέρασε στην ιστορία αλλά η έλξη προς την καλλιτεχνική δημιουργία παρέμεινε. Και κάπου στην πορεία αρχίσατε να σκέφτεστε σοβαρά να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας ζωγραφίζοντας. Και εδώ είναι που ερχόμαστε εμείς για να σας βοηθήσουμε να κάνετε (ξανά) τα πρώτα σας βήματα. Απλά αυτήν την φορά πιο οργανωμένα.

Ποια είναι τα είδη ζωγραφικής που χρειάζεστε;

Αν αγαπάτε τον τρόπο με τον οποίο αναμειγνύονται τα χρώματα στην παλέτα και τον τρόπο που το πινέλο γεμίζει με χρώμα έναν λευκό καμβά τότε μην χάνετε χρόνο. Στην αγορά θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας αρέσει για να απελευθερώσετε την δημιουργικότητά σας. Εμείς εδώ θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με 4 βασικά είδη ζωγραφικής.

1. Μπλοκ ζωγραφικής

Το απαραίτητο σημείο εκκίνησης. Εκεί θα κάνετε τις πρώτες σας απόπειρες και μάλιστα θα έχετε και όλα τα δημιουργήματά σας συγκεντρωμένα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μπλοκ σε μικρές διαστάσεις – εύκολο στην μεταφορά–ή μεγαλύτερες για να έχετε περισσότερο χώρο έκφρασης. Ανάλογα με το είδος των χρωμάτων που θα διαλέξετε μπορείτε να αγοράσετε χαρτί για μπογιές νερού, λαδιού ή ακρυλικές.

2. Χρώματα ζωγραφικής

Εδώ η γκάμα είναι πολύ μεγάλη. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα λαδιού που έχουν μεγάλη αντοχή στο φως και ανθεκτικότητα στο χρώμα ή χρώματα ακρυλικά που συνήθως περιέχουν ακρυλική ρητίνημε χρώμα πιο αχνό, που αφήνει μια μεταξένια γυαλάδα όταν στεγνώνει και μπορεί γρήγορα να βαφτεί.

Αν είστε πιο υπομονετικοί υπάρχουν και τα χρώματα νερού με εκπληκτική φωτεινότητα και λάμψη ή οι ακουαρέλες για να δημιουργήσετε εσείς την ένταση της απόχρωσης που επιθυμείτε.

Προτιμήστε για αρχή λίγα βασικά χρώματα και πειραματιστείτε ελεύθερα!

3. Πινέλα

Ένας σωστός ζωγράφος χρειάζεται και τα σωστά εργαλεία, τα πινέλα του φυσικά. Καλό είναι να έχετε τρία μεγέθη για αρχή. Ένα μεσαίου μεγέθους – με το οποίο θα κάνετε την βασική δουλειά – ένα λεπτό για τις λεπτομέρειες, και ένα μεγαλύτερο για να καλύπτετε γρήγορα μεγαλύτερη επιφάνεια του ίδιου χρώματος.

Στο εμπόριο υπάρχουν πινέλα με καμπυλωτό, τετράγωνο ή μυτερό τελείωμα για να κατευθύνουν το χρώμα με την ακρίβεια που χρειάζεστε ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Προσέξτε όμως ότι δεν είναι όλα τα πινέλα κατάλληλα για όλες τις μπογιές. Οπότε πριν διαλέξετε πινέλα, αποφασίστε με τι μπογιές θέλετε να ζωγραφίσετε.

4. Παλέτες ζωγραφικής

Είναι το αμέσως επόμενο απαραίτητο αξεσουάρ για το …ατελιέ σας μετά τα πινέλα. Στην παλέτα βάζετε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ατελείωτους χρωματικούς συνδυασμούς και τόνους. Δοκιμάστε όμως την παλέτα πριν την αγοράσετε γιατί πρέπει να σας βολεύει και να νιώθετε άνετα κρατώντας την.

Εν κατακλείδι

«Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα έλεγε» ο Καζαντζάκης και θα συμφωνήσουμε. Αφήστε λοιπόν τον μικρό ζωγράφο που κρύβεται μέσα σας να εκφραστεί ελεύθερα, προμηθευτείτε τα βασικά είδη ζωγραφικής που διαβάσατε μόλις και που ξέρετε; Μπορεί τα έργα σας να κοσμούν μια μέρα την Εθνική Πινακοθήκη!

Για περισσότερα είδη ζωγραφικής, περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα artantoniadis.gr ή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βοηθήσουμε σε κάθε σας απορία.