Ζωγραφική & Hobby

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο καμβά ζωγραφικής

Ο καμβάς ζωγραφικής είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς καλλιτέχνες με όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων τύπων καμβά ζωγραφικής, από τεντωμένα λινά και σανίδες καμβά μέχρι ρολά από βαμβάκι ή λινό καμβά. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο θα είναι το πιο κατάλληλο για το επόμενο έργο σας, δείτε πώς να επιλέξετε τον καλύτερο καμβά.

Υλικό

Τα πιο κοινά υφάσματα που θα βρείτε να χρησιμοποιούνται σε καμβάδες ζωγραφικής είναι το βαμβάκι ή το λινό, το βαμβάκι είναι η πιο προσιτή από αυτές τις δύο επιλογές. Ο καμβάς με βαμβακερό ύφασμα, ένα πιο βαρύς, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καμβά και είναι εξαιρετικός για ζωγραφική με λάδια καθώς και με ακρυλικά.

Τα λευκά είδη είναι μια πιο ακριβή επιλογή και, με την πρόσθετη αντοχή, την ποιότητα και την αντοχή τους, είναι γενικά ο τύπος καμβά που προτιμούν να χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες καλλιτέχνες. Το λινό έχει μακρύτερες ίνες και είναι πιο άκαμπτο από το βαμβάκι, καθιστώντας το πιο στιβαρό και δύσκολο να τεντωθεί, αλλά λιγότερο πιθανό να σκιστεί ενώ τελειοποιείτε το αριστούργημά σας.

Τεντωμένος καμβάς
Ο καμβάς που τεντώνεται σφιχτά πάνω από ένα πλαίσιο είναι γνωστός ως τεντωμένος καμβάς. Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως για την ζωγραφική σας. Οι τεντωμένοι καμβάδες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και διατίθενται είτε με τυπική άκρη είτε με βαθιά άκρη.

Πίνακες καμβά
Τα τελάρα ζωγραφικής με καμβάδες κατασκευάζονται τεντώνοντας τον καμβά και στερεώνοντάς τον πάνω από μια συμπαγή βάση, η οποία προσφέρει σταθερή στήριξη. Οι σανίδες καμβά είναι πολύ πιο λεπτές από τον τεντωμένο καμβά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ελαφριές στη μεταφορά και συχνά προτιμώνται όταν ζωγραφίζετε σε εξωτερικούς χώρους ή μακριά από το σπίτι ή το στούντιο σας.

Ρολά καμβά
Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε κάτι που έχει μέγεθος κατά παραγγελία ή που θα χρειαστεί να το τυλίγετε και να το μεταφέρετε, τότε ίσως χρειαστεί να αγοράσετε καμβά από ένα ρολό, είτε με το μέτρο είτε σε ολόκληρο το ρολό. Μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικά βάρη που υποδεικνύουν την πυκνότητα του νήματος. Οι καμβάδες με μεγαλύτερο βάρος είναι πιο κατάλληλοι για εργασίες που απαιτούν πολλή ανάμειξη.

Η χρήση καμβά από ρολό θα απαιτήσει περισσότερη δουλειά καθώς θα χρειαστεί να προετοιμάσετε και να τεντώσετε μόνοι σας τον καμβά. Θα χρειαστεί επίσης να εξερευνήσετε ποιο φορείο καμβά θα είναι πιο κατάλληλο για το έργο τέχνης που θέλετε να δημιουργήσετε.

Η πλειονότητα των διαθέσιμων καμβάδων είναι ήδη προετοιμασμένοι, γλιτώνοντας τον κόπο να το κάνετε μόνοι σας, αλλά μπορεί να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε έναν καμβά χωρίς αστάρι, ο οποίος θα δώσει μια λιγότερο ζωντανή, πιο ανάγλυφη εμφάνιση στο έργο τέχνης σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε ένα επιπλέον στρώμα ασταριού σε έναν προ- ασταρωμένο καμβά για να δημιουργήσετε μια λιγότερο πορώδη, πιο λεία επιφάνεια και να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής του τελικού προϊόντος σας.

Αφού αποφασίσετε ποιος καμβάς είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε τον καμβά που σας ταιριάζει καλύτερα, αλλά σύντομα θα γίνετε κύριος!

Art Antoniadis Είδη ζωγραφικής, Royal Talens, χιλιάδες επιλογές σε μοναδικές τιμές. H μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα ζωγραφικής, πινέλα, τελάρα ζωγραφικής, μουσαμάδες ζωγραφικής κ.α

Μουσαμάς Ζωγραφικής 1530-4 100% βαμβακερός

5,50  / ανά τ.μ.
ΕΠΙΛΟΓΗ

Μουσαμάς Ζωγραφικής 1703Λ 50% Βαμβάκι – 50% Λινό

7,59  / ανά τ.μ.
ΕΠΙΛΟΓΗ

Μουσαμάς Ζωγραφικής 1703X 50% Βαμβάκι – 50% Λινό

9,24  / ανά τ.μ.
ΕΠΙΛΟΓΗ

Μουσαμάς Ζωγραφικής 1110-4 100% βαμβακερός

4,95  / ανά τ.μ.
ΕΠΙΛΟΓΗ

Τελάρα Ζωγραφικής Σφήνας

5,50 52,90 

Τελάρo Ζωγραφικής BOX-3D

3,10 36,90 

Τελάρα Προσφοράς 3D – Deep Edge Art Αντωνιάδης

2,80 12,30 

Τελάρα Ζωγραφικής Καρφωτά

2,20 30,10