Ζωγραφική & Hobby

Ανάμιξη Ακρυλικών Χρωμάτων Ζωγραφικής

Λέγεται συχνά ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε χρώμα αναμειγνύοντας τα τρία βασικά χρώματα: κόκκινο, κίτρινο και μπλε σε διαφορετικές αναλογίες και συνδυασμούς. Αυτό που συνήθως δεν αναφέρεται, ωστόσο, είναι ότι οι υποτόνοι είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε επίσης όταν αναμιγνύετε χρώματα.

Βασικά και πρόσθετα χρώματα

Στην γκάμα ακρυλικών χρωμάτων Άμστερνταμ, προσφέρουμε σετ τόσο με κύρια όσο και με τα λεγόμενα πρόσθετα χρώματα ανάμειξης. Τα βασικά χρώματα Primary Yellow, Primary Magenta και Primary Cyan τείνουν να είναι λίγο πιο ψυχρά, ενώ τα πρόσθετα χρώματα Azo Yellow Light, Naphthol Red Medium και Ultramarine δημιουργούν μια πιο ζεστή χρωματική παλέτα. Τα σετ περιέχουν επίσης λευκό και μαύρο για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε διαφορετικές αποχρώσεις των χρωμάτων που ανακατεύετε.

Αν και και τα δύο σετ περιέχουν κόκκινο, κίτρινο και μπλε, τα πιο ψυχρά χρώματα έχουν μπλε υποτόνους ενώ τα πιο ζεστά χρώματα έχουν κόκκινο και κίτρινο. Η χρήση ενός συστήματος ανάμειξης έξι χρωμάτων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε χρώματα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία χρώματος, δίνοντάς σας περισσότερες επιλογές από ό,τι με ένα σύστημα ανάμειξης τριών χρωμάτων.

Επιλέγοντας τα σωστά χρώματα

Για να δημιουργήσετε φωτεινά, καθαρά χρώματα, επιλέξτε χρώματα με υποτόνους που δεν «μολύνουν» το επιθυμητό χρώμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ωραίο, λαμπερό βιολετί, θα πρέπει να επιλέξετε Magenta και Cyan καθώς και τα δύο έχουν μπλε υποτόνους.

Αν αναμίξατε το Naphthol Red Medium με το Ultramarine, θα έπαιρνα και πάλι ένα μωβ χρώμα, αλλά επειδή το κόκκινο έχει έναν κίτρινο τόνο για να δημιουργήσει ένα πιο ζεστό χρώμα, το μοβ θα γίνει επίσης λίγο πιο κίτρινο. Αυτό κάνει το χρώμα πιο θαμπό και όχι τόσο ζωντανό όσο θα μπορούσε να χρησιμοποιούσε χρώματα με μπλε υποτόνους.

Χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά χρώματα, δεν θα μπορούσατε να δημιουργήσετε εύκολα ένα έντονο πορτοκαλί, για παράδειγμα, αφού το Magenta έχει μπλε υποτόνους. Χρησιμοποιώντας το πρόσθετο χρώμα ανάμειξης Naphthol Red Medium και Azo Yellow Light, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο ζεστό πορτοκαλί.

Όταν αναμιγνύετε ένα κίτρινο με ψυχρό τόνο με ένα μπλε ψυχρού τόνου, το πράσινο που θα έβγαινε είναι ένα φωτεινό, ζωντανό πράσινο. Με τα ζεστά χρώματα, τα πράσινα τείνουν να κλίνουν περισσότερο προς τα γήινα καφέ ή λαδί χρώματα.

Οπότε ναι, τα τρία βασικά χρώματα θα μπορούσαν θεωρητικά να δημιουργήσουν κάθε χρώμα που υπάρχει, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε με έξι! Ή οκτώ, εάν θέλετε το πρόσθετο πλεονέκτημα του μαύρου και του λευκού για να φωτίσει ή να μειώσει τα χρώματά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων σε όλες τις διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος και αποχρώσεις.

Art Antoniadis Είδη ζωγραφικής, Royal Talens, χιλιάδες επιλογές σε μοναδικές τιμές. H μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα ζωγραφικής, πινέλα, τελάρα ζωγραφικής, μουσαμάδες ζωγραφικής κ.α