Ζωγραφική & Hobby

7 Απόψεις εργασίας για Μελλοντικούς Επιχειρηματίες Καλλιτέχνες

Ζωγραφίζετε, σχεδιάζετε, κάνετε γλυπτά ή φωτογραφίζετε; Θα θέλατε να αλλάξετε το πάθος σας στη δουλειά σας;

Υπάρχουν πολλές ιδέες για δουλειά όπου ο καλλιτέχνης μπορεί να εργαστεί στο Arts World. Ο κόσμος της τέχνης εξακολουθεί να υποφέρει από στερεότυπα που εν μέρει συνδέονται με την απογοήτευση που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι καλλιτέχνες μόλις ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους. Τα κλισέ για τη ζωή ενός καλλιτέχνη είναι στη συνέχεια ριζωμένα έντονα στο συλλογικό ασυνείδητο.

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, ο κόσμος της τέχνης είναι ένα αδίστακτο αλλά πάνω απ’ όλα ένα μεγαλειώδες σύμπαν. Μια σύντομη επισκόπηση των πεποιθήσεων και των ψεύτικων ιδεών που δεν πρέπει να σας εμποδίσουν να κάνετε το βήμα.

ΑΠΟΨΗ #1 | Γίνε άντρας

Λάθος άποψη! Κοιτάξτε τον αριθμό των γυναικών σε σχολές τέχνης, οι καθηγητές στούντιο, οι καλλιτέχνες στο διαδίκτυο, οι άνδρες δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Οι γυναίκες διεκδικούν τις δημιουργίες τους και την αποφασιστικότητά τους, και θα ήταν λάθος να αρνηθούν στον εαυτό τους αυτό.

ΑΠΟΨΗ #2 | Να είσαι απόφοιτος σχολής τέχνης

Λάθος άποψη! Φυσικά το να είσαι απόφοιτος από Πανεπιστήμιο Τέχνης ή από Σχολεία Καλών Τεχνών είναι πολύ σημαντικό, σας ωθούν να σκεφτείτε, να χρησιμοποιήσετε μεθόδους και εργαλεία, όμως δεν είναι το Α&Ω. Υπάρχουν πολλοί αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες που έχουν πολύ καλύτερο μολύβι από έναν πτυχιούχο καλλιτέχνη, υπάρχει το ταλέντο, η όρεξη και η αγάπη για την ζωγραφική.

Πολλοί έμαθαν σχέδιο χάρη στα στούντιο του ιδιωτικού καλλιτέχνη στα οποία τους έγραψαν οι γονείς τους παράλληλα με τις σπουδές τους.

ΑΠΟΨΗ #3 | Να είσαι σέξι

Λάθος άποψη! “Ξέρω ότι δεν είμαι λατίνος ή πλατινένιος βόμβος» και εξακολουθώ να καταφέρνω να εκθέτω, να χτίσω μια κοινότητα (και να την κρατήσω πιστή), να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να αγοράσω δώρα χωρίς να χρειάζεται να είμαι σέξι.”…Maasai Agnes

ΑΠΟΨΗ #4 | Ζώντας στο Λονδίνο

Λάθος άποψη! Πριν από εβδομήντα χρόνια θα το πιστεύαμε, αλλά το 2022 με το διαδίκτυο και τις εταιρείες μεταφορών, οι πόλεις και τα σύνορα δεν έχουν πλέον σημασία. Το να Ζήστε σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι και πληρώνετε ένα ακριβό ενοίκιο και καταλήγετε σε ένα στούντιο μικροτεχνών, δεν έχει πλέον νόημα.

ΑΠΟΨΗ #5 | Γίνε καλλιτέχνης όταν ηλικιακά είσαι νέος

Λάθος άποψη!  Το επάγγελμα της τέχνης είναι υπέροχο και ανοιχτό σε όλους. Έτσι, βγείτε από τη ζώνη ανασφάλειά σας και απολαύστε την περιπέτεια που σας περιμένει όταν κάνετε μια επιλογή. Η ζωή αποτελείται από επιλογές που χαράσσουν την πορεία μας. Τελικά, δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Όταν θέλετε να ζήσετε μια πιο ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή, ακούτε περισσότερο την καρδιά σας.

ΑΠΟΨΗ #6 | Γεννήθηκες σε οικογένεια καλλιτεχνών; Όχι; δεν έχει καμία σημασία.

Λάθος άποψη!  Πολλοί όταν ξεκίνησαν την ζωγραφική, δεν είχαν κανέναν γύρω τους για να τους βοηθήσουν, να απαντήσουν στις αμφιβολίες τους, τις αγωνίες τους και τις απορίες τους. Σήμερα με το διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητες κοινότητες όπου όλοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις αμφιβολίες τους αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βοηθάει ο ένας τον άλλον. Όπως και εμείς στο artantoniadis.gr δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις κάθε μέρα και προσπαθούμε να βοηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν σε απασχολεί και εσένα κάτι μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

ΑΠΟΨΗ #7 | Η δουλειά δεν είναι διασκέδαση

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? Πρέπει να έχετε ακούσει το απόφθεγμα «διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Συμφωνού μαζί σου κύριε Κομφούκιε!

Τώρα που έχετε εξαλείψει όποιες άσχημες ιδέες είχατε, μπορείτε να κλείσετε αυτό το άρθρο και να αρχίσετε να χαμογελάτε στα πιο πολύχρωμα όνειρά σας.

Art Antoniadis Είδη ζωγραφικής, Royal Talens, χιλιάδες επιλογές σε μοναδικές τιμές. H μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα ζωγραφικής, πινέλα, τελάρα ζωγραφικής, μουσαμάδες ζωγραφικής κ.α