Λευκά σε χρώματα Λαδιού

Posted by admin 02/06/2019 0 Comment(s)

Λευκά σε χρώματα Λαδιού

Η σειρά χρωμάτων της Royal Talens έχει 8 διαφορετικά λευκά. Για να μπορέσετε να κάνετε τη σωστή επιλογή, οι διαφορετικές ιδιότητες και οι εφαρμογές αυτών των λευκών περιγράφονται παρακάτω.

 

Εκτός από τις χρησιμοποιούμενες χρωστικές, το συνδετικό υλικό εξασφαλίζει ορισμένες σημαντικές ιδιότητες. Το έλαιο λινέλαιου έχει δείξει στους αιώνες ότι έχει τον καλύτερο συνδυασμό ιδιοτήτων. Καθώς το έλαιο λιναρόσπορου παρουσιάζει μερικές φορές κιτρίνισμα, αντικαθίσταται μερικές φορές από έλαιο κνήκου ειδικά για λευκή βαφή. Αυτό το λάδι με λιγότερο κίτρινο, έχει επίσης κάποια μειονεκτήματα: στεγνώνει πιο αργά. Ως εκ τούτου το λάδι από κρόκος δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε πάστα και χαμηλότερες στρώσεις βαφής. Το ελαιόλαδο περιέχει τα χρώματα λευκού τιτανίου 105, λευκού ψευδαργύρου 104, μικτού λευκού 103, διαφανούς λευκού 119 και λευκού μαργαριταριού 817.

 

 

Επειδή η εργασία με παχιά στρώματα λαδομπογιάς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, συνιστάται η ανάμιξη του χρώματος με το Painting paste (096). Αυτό εμποδίζει τυχόν συρρίκνωση της μεμβράνης βαφής και αυξάνει την ανθεκτικότητά της.

 

 

TITANIUM WHITE (105, 118)
Το λευκό τιτανίου είναι αδιαφανές, ζεστό (κιτρινωπό) λευκό. Διατίθεται με βάση το λάδι κνήκου (105) στο ανώτερο στρώμα και το λιναρόσπορο (118) στα χαμηλότερα στρώματα. Συνιστάται λευκό τιτάνιο εάν απαιτούνται αδιαφανή μικτά χρώματα.

 

ZINC WHITE (104, 117)
Ο λευκός ψευδάργυρος είναι ένα ημι-αδιαφανές, δροσερό (μπλε) λευκό. Διατίθεται με βάση το λάδι καστανιάς (104) στο ανώτερο στρώμα και το λινέλαιο (117) στα χαμηλότερα στρώματα. Ο λευκός ψευδάργυρος συνιστάται συχνά ως το καλύτερο λευκό για να κάνει τα χρώματα πιο ανοιχτά. Λόγω της χαμηλότερης ισχύος κάλυψης, ο λευκός ψευδάργυρος καθιστά τα χρώματα πιο ανοιχτά χωρίς να εξασθενεί την ένταση του χρώματος.

 

MIXED WHITE (103)
Το μικτό λευκό είναι ένα ουδέτερο λευκό που βασίζεται στο έλαιο του safflower. Το ανάμεικτο λευκό περιέχει άσπρες ψευδαργύρου και λευκές χρωστικές από τιτάνιο σε ιδανική αναλογία.

 

TRANSPARANT WHITE (119)
Το διαφανές λευκό είναι ένα διαφανές, δροσερό (γαλαζωπό) λευκό με βάση το έλαιο σαφράν. Ιδανικά κατάλληλο για την κατασκευή λευκών τζαμιών και μιγμάτων με διαφανή χρώματα.

 

PEARL WHITE (817)
Το λευκό μαργαριτάρι είναι ένα διαφανές λευκό με εφέ μαργαριταριού που βασίζεται σε έλαιο κνήκου. Φαίνεται καλύτερα σε πιο σκοτεινά θέματα. Για να προσθέσετε χρώμα στο βασικό χρώμα του μαργαριταριού και να το διατηρήσετε, προσθέστε μόνο μια μικρή ποσότητα διαφανούς χρώματος.

 

UNDERPAINTING WHITE (101)
Είναι ένα αδιαφανές λευκό που βασίζεται σε αλκυδική ρητίνη. Μπορεί να αναμιχθεί με χρώματα λαδιού για γρήγορη ξήρανση χαμηλότερων στρωμάτων.