6 λόγοι για να κρεμάσεις έναν πίνακα ζωγραφικής

Posted by admin 11/09/2018 0 Comment(s)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τέχνη εξεγείρει την ψυχή μας, δημιουργεί συζητήσεις, μας δεσμεύει και μας αφορά λίγο περισσότερο τη στιγμή που αποφασίζουμε να κρεμάσουμε στο χώρο μας ένα κομμάτι της. Σε μια σχέση απολύτως δίκαια, το να ζει κανείς με την τέχνη στο σπίτι του, είναι μια καθημερινή ανταμοιβή.

1. Αγοράζοντας ένα πίνακα, στηρίζεις άμεσα τον καλλιτέχνη
Εμπλουτίστε το σπίτι σας με ένα έργο τέχνης και αισθανθείτε όμορφα, γνωρίζοντας ότι η αγορά σας βοηθάει την υποστήριξη ενός Έλληνα καλλιτέχνη και κατ’επέκταση της κουλτούρας που παράγεται στη χώρα μας. Κανείς δε ξέρει ποιος μπορεί να σας επισκεφτεί, να θαυμάσει τον πίνακα στον τοίχο σας και αμέσως να γίνει ο χώρος σας η γκαλερί που θα δημιουργήσει μια νέα μόδα και πολλές συζητήσεις.

 

2. Ένας πίνακας μπορεί να «κάνει» το δωμάτιο
Ένας πίνακας ζητά να είναι το επίκεντρο ενός δωματίου. Είτε το καλλιτεχνικό σας γούστο κυλά ανάμεσα στα τολμηρά, είτε στα γραφικά τοπία, ο πίνακας που επιλέγετε είναι βέβαιο ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο χώρο σας – δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι που να έχει την ικανότητα να προκαλεί αυτό τον παράγοντα “Wow” σε ένα δωμάτιο.

 

3. Οι πίνακες είναι χειροποίητοι
Όπως χειροποίητα πλεκτά, κεραμικά και έπιπλα, οι πίνακες δείχνουν το χέρι του κατασκευαστή τους. Αυτή η ποιότητα φέρνει μια αίσθηση “πλούτου” και προσδίδει προσωπικότητα στο σπίτι – ένα στοιχείο που δε θα μπορούσαν να προσδώσουν τα εργοστασιακά έπιπλα και οι εκτυπωμένες αφίσες απλά δεν μπορούν να συναγωνιστούν.

 

4. Οι πίνακες κάνουν ένα σπίτι να το αισθάνεστε σαν σπίτι
Οι πίνακες που σας ανήκουν, σιγά σιγά γίνονται σαν τους παλιούς φίλους. Απλά τοποθετώντας τους σε ένα τοίχο, μπορεί να κάνει οποιοδήποτε χώρο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, να τον αισθάνεστε σαν σπίτι – ακόμα περισσότερο αν τυχαίνει να έχετε αποκτήσει πίνακες που παραδόθηκαν σε σας από τους γονείς ή τους παππούδες σας.

 

5. Ένας πίνακας ζωγραφικής χαρίζει την αίσθηση μιας διαφορετικής αφής
Η επιφάνεια ενός εκτυπωμένου χαρτιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πλούσιες διακυμάνσεις της υφής ενός πίνακα ζωγραφικής. Είτε είναι σε καμβά, σε ξύλο είτε σε ακουαρέλα, οι πρωτότυπες ζωγραφιές παρέχουν μια επαφή με την διαφορετική ποιότητα που τις ξεχωρίζει.

 

6. Φτιάξτε τη δική σας γκαλερί, είναι διασκεδαστικό!
Βρίσκετε τον εαυτό σας ανάμεσα σε παστέλ, πορτραίτα, νεκρές φύσεις ή τοπία; Αντιπροσωπευτική ή αφηρημένη τέχνη; Διαλέγοντας εσείς οι ίδιοι τα έργα τέχνης για το χώρο σας, βοηθά στην τελειοποίηση της αισθητικής σας. Κι ας το παραδεχτούμε, το να είναι κανείς ο επιμελητής της δικής του, προσωπικής γκαλερί τέχνης, είναι μια πραγματικά διασκεδαστική δουλειά!

 

πηγή:deepart