Ζωγραφική & Hobby

Ακρυλικά εργαλεία και αξεσουάρ ζωγραφικής

Υπάρχουν πολλά εργαλεία ζωγραφικής και αξεσουάρ που λειτουργούν καλά με το ακρυλικό χρώμα. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα σωστά υλικά για να υποστηρίξετε εσάς και το έργο τέχνης σας.

Θα απαντήσουμε σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε με το ακρυλικό χρώμα.

ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΠΙΝΕΛΟΥ ΒΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΒΑΦΗ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ;

Οι εύκαμπτοι αλλά δυνατοί τύποι μαλλιών λειτουργούν καλύτερα για το ακρυλικό χρώμα. Οι πολυεστερικές βούρτσες, γνωστές και ως βούρτσες με νήματα, είναι αδιάβροχες και κατάλληλες τόσο για παχιά όσο και για πολύ αραιωμένα χρώματα, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για ακρυλικό χρώμα.

Τα πινέλα διατηρούν το σχήμα τους, είναι μέτριας ακαμψίας και μπορούν να κρατήσουν μεγάλη ποσότητα χρώματος. Διατίθενται σε πιο παραδοσιακά και πειραματικά σχήματα και μεγέθη, κατάλληλα για λεπτομερείς εργασίες και μεγαλύτερες επιφάνειες. Οι ακρυλικές βούρτσες έχουν συχνά μακριά λαβή για να έχετε κάποια απόσταση από την εργασία σας ενώ βάφετε.

ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΩ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΤΕΓΩΜΕΝΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ;

Ναι, αυτές οι βούρτσες μπορούν σίγουρα ! Το στεγνό ακρυλικό χρώμα έχει καταστρέψει πολλά καλά πινέλα, αλλά με το ακρυλικό αφαίρεσης του Άμστερνταμ, μπορείτε να καθαρίσετε τα πινέλα σας πολύ αφού στεγνώσει το χρώμα. Αυτό το πλήρως βιοδιασπώμενο μέσο επιτρέπει στο αποξηραμένο ακρυλικό χρώμα να διαλύεται από πινέλα και άλλα εργαλεία βαφής.

Τρόπος χρήσης:

Ρίξτε λίγο από το υγρό σε ένα γυάλινο βάζο σε επίπεδο που να καλύπτει μέρος του φερούλι (μεταλλικό μέρος), βάλτε το πινέλο σας και αφήστε το να μουλιάσει για μια ώρα.

Προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ αφαιρετικό, καθώς αυτό θα διαλύσει και το βερνίκι στη λαβή του πινέλου σας.
Καθαρίστε τη βούρτσα σας στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό. Επιστρέψτε τα μαλλιά στο αρχικό τους σχήμα, αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς ξαπλώνοντας και η βούρτσα σας είναι έτοιμη για χρήση ξανά.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΒΑΦΗΣ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ;

Τα μαχαίρια ζωγραφικής χρησιμοποιούνται συχνά για τεχνικές ελαιογραφίας, αλλά λειτουργούν εξαιρετικά και για ακρυλικά χρώματα! Ένα μαχαίρι ζωγραφικής είναι πολύ χρήσιμο για την ανάμειξη χρωμάτων, ειδικά όταν θέλετε να τα συνδυάσετε με ένα μέσο ή τζελ, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να βάψετε;

Τα ακρυλικά της σειράς Expert για βαρύ σώμα ή η σειρά Standard σε συνδυασμό με ένα πηκτικό μέσο δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζονται με μαχαίρια βαφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι παλέτας στην εργασία σας για να δημιουργήσετε λεπτές γραμμές, να προσθέσετε περισσότερη υφή και να συνδυάσετε χρώματα στον καμβά σας. Οι μεταλλικές ξύστρες είναι επίσης διασκεδαστικές για να τις δοκιμάσετε για ειδικά εφέ και υφές!

Μαχαίρια ζωγραφικής
Τα μαχαίρια ζωγραφικής Άμστερνταμ είναι κατασκευασμένα με μονοκόμματες λεπίδες κορυφαίας ποιότητας από ανοξείδωτο χάλυβα, έτσι ώστε να είναι εύκαμπτα αλλά και δυνατά διατηρώντας το σχήμα τους. Επειδή δεν υπάρχουν σημεία συγκόλλησης μεταξύ της λαβής και του ίδιου του μαχαιριού, είναι πραγματικά εύκολο να καθαριστεί. Απολαύστε εξαιρετικό κράτημα και άνεση με τις εργονομικά σχεδιασμένες λαβές μας.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ;

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα και σε χαρτί; Όχι οποιοδήποτε χαρτί, όμως, καθώς το χρώμα πιθανότατα θα διαρρεύσει μέσα από την πορώδη επιφάνεια ή θα παραμορφωθεί πάρα πολύ για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το ειδικά παρασκευασμένο ακρυλικό χαρτί, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικό για όσους προτιμούν να δουλεύουν σε χαρτί. Ακρυλικά ειδικά χαρτιά είναι μια προσιτή επιλογή, εύκολη στη μεταφορά και ιδανική για σκίτσα ή προσχέδια χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα.

Για περισσότερα είδη ζωγραφικής, περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα artantoniadis.gr ή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βοηθήσουμε σε κάθε σας απορία.