Ζωγραφική & Hobby

Δύο κορυφαίες τάσεις της τέχνης του 2022

Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Ό,τι είναι της μόδας μια χρονιά μπορεί να μην είναι δημοφιλές την επόμενη. Όσον αφορά τις τάσεις της τέχνης, αυτή η ατελείωτη σειρά κυμάτων είναι ακόμα πιο γρήγορη από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Αυτά αλλάζουν ανάλογα με το τι απολαμβάνουν οι άνθρωποι, το οποίο ποικίλλει πολύ μεταξύ των ατόμων. Η τέχνη απαιτεί συνεχώς νέα και οι καλλιτέχνες συνεχώς πιέζουν τα όρια για να δημιουργήσουν εντελώς μοναδικά στυλ, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τι είναι η τάση στην τέχνη το 2022.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Είτε θέλετε να επενδύσετε σε κάποια δημοφιλή τέχνη, θέλετε να δημιουργήσετε κάτι που είναι εντελώς στην τάση ή απλώς είστε περίεργοι για τον κόσμο της τέχνης αυτήν τη στιγμή, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε δύο από τις πιο καυτές τάσεις της τέχνης του 2022.

Φύση & Περιβάλλον

Αυτά τα θέματα έχουν κατακλύσει αριστουργήματα τα τελευταία 2 χρόνια και δεν δείχνουν κανένα σημάδι να σταματήσουν. Οι καλλιτέχνες πάντα αντλούσαν έμπνευση από τον έξω κόσμο και, ενώ ήμασταν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένοι στα σπίτια μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί μοντέρνοι καλλιτέχνες προσπάθησαν να φέρουν το εξωτερικό μέσα τα τελευταία χρόνια.

Ενώ η «φύση» μπορεί να φέρνει στο μυαλό σας εικόνες δέντρων και φυτών, αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο αυτό το trend. Φυσικά υλικά, γήινες χρωματικές παλέτες και κοινά σχήματα στη φύση χρησιμοποιούνται επίσης για να γιορτάσουμε το εξωτερικό με πιο διακριτικούς τρόπους.

Επιπλέον, η σύγχρονη επίγνωση του περιβάλλοντος έχει συμβάλει σε αυτή τη σύγχρονη τάση, με αμέτρητους καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν τη δουλειά τους για να αναδείξουν θέματα παγκόσμιας ρύπανσης και γρήγορης μόδας. Τα οργανικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά είναι επίσης δημοφιλή, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό τρόπο δημιουργίας νέας τέχνης.

Τέχνη του δρόμου

Την τελευταία δεκαετία, η τέχνη του δρόμου έχει ανυψωθεί από τα κτίρια και τις γραμμές τρένων και στο προσκήνιο των γκαλερί τέχνης. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί φέτος και μετά. Οι καλλιτέχνες του δρόμου, όπως ο Banksy και ο Eduardo Kobra, γίνονται γρήγορα γνωστά ονόματα με τη ζωντάνια και την ικανότητά τους να αιχμαλωτίζουν τα συναισθήματα ενός έθνους. Αυτό το μέσο, που χρησιμοποιεί συνήθως μπογιές σε σπρέι, δημιουργεί ένα ισχυρό μήνυμα μέσω γρήγορων και εκφραστικών έργων τέχνης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα έργα τέχνης του δρόμου έγιναν μια εξαιρετικά προσιτή μορφή έργων τέχνης και η τάση της τέχνης του δρόμου δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

 

Art Antoniadis Είδη ζωγραφικής, Royal Talens, χιλιάδες επιλογές σε μοναδικές τιμές. H μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα ζωγραφικής, πινέλα, τελάρα ζωγραφικής, μουσαμάδες ζωγραφικής κ.α